DEEP TALKS 176: Lukáš Havánek - Jak sa zbavit závislosti na "levném" dopaminu?

O čem rozhovor je?

Chcete lépe rozumět, jak fungují závislosti na takzvaném "levném" dopaminu? Proč je v 21. století tak těžké se pořádně soustředit a co s tím dělat? A jak rozbít okovy stále lepších algoritmů, které se snaží naši pozornost neustále ovládat? Dalším hostem Deep Talks byl již podruhé Lukáš Havránek. Lukáš je expert na téma sebedisciplíny a budování návyků a jeden z hlavních lektorů projektu Konec prokrastinace. Krom vzdělávání se také věnuje běhu, natrénoval na více než 30 maratonů a 10 více než sto kilometrů dlouhých ultramaratonů. Odkazy: - Akademie Strážce dopaminu: https://bit.ly/3LUuPE0 - Deep Talks balíček od Živina.cz (+kód PETR20): https://www.zivina.cz/petr-ludwig--balicek-pro-zdravy-mikrobiom/

Celý rozhovor

Další zdroje

Jak poslouchat podcasty?

Pro poslech podcastů je potřeba mít ve svém zařízení aplikaci, která poslech i ukládání podcastů umožňuje. K odebíraným podcastům je pak možné se dostat i offline.

  • iOS - iTunes Podcasts – zdarma, základní aplikace v rámci iTunes

  • Android - Player FM – zdarma, stáhnout zde

  • Windows Phone - Podcasts App – zdarma stáhnout zde

Pokud již aplikaci máte, klikněte sem, a mělo by se vám podařit podcast nainstalovat. Pokud ne, zkopírujte "http://deeptalks.libsyn.com/rss" a vyhledejte podcast v aplikaci manuálně.